Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Alegera sistemului de operare pentru un smartphone

Posted on August 19 2013

Alegera sistemului de operare pentru un smartphone

Desi se pare ca iPhone si telefoanele Android sunt peste tot in zilele noastre, majoritatea oamenilor folosesc inca telefoanele simple. Avand in vedere toate optiunile pe care le avem la dispozitie, cei care sunt gata de a alege un smartphone, ar putea totusi sa se simta un pic coplesiti. CellGSM este insa aici si gata pentru a ajuta.

CellGSM este o optiune buna pentru niste telefoane ieftine si vine in ajutorul utilizatorilor cu cateva sfaturi care sa ii ajute sa cumpere cel mai bun telefon. Primul pas in acest sens este sa te decizi asupra sistemului de operare pe care il preferi mai mult. Daca ai fi in ipostaza de a alege un computer, optiunile ar fi PC sau MAC, dar cand vine vorba despre smartphone-uri exista o multime de alte posibilitati: Android, iPhone, BlackBerry sau Windows Phone.

Acesta este un prim pas important, deoarece alegerea corecta a sistemului de operare va afecta in mod semnificativ modelele de telefon pe care le vei putea alege. Luarea acestei decizii fara sa stai prea mult pe ganduri ar putea conduce la alegerea unui telefon care sa nu iti placa cu adevarat si pe care va trebui sa il folosesti in urmatorii ani.

Iata care sunt optiunile:

  • Google Android OS

Sistemul de operare utilizat pe scara larga astazi este Android. Este folosit in cazul a zeci de dispozitive mobile si il vei putea gasi la modele precum Samsung, Motorola, HTC, Sony si multe altele. Acestea au o varietate de modele de telefoane, cu o gama larga de dimensiuni si rezolutii ale ecranului, cu tastatura fizica sau fara.

Android este extrem de personalizabil, permitandu-ti sa ii optimizezi aspectul si sa functioneze intr-o multime de moduri. In plus, iti ofera o multime de aplicatii, de la jocuri pana la software-uri business.

Poate ca cel mai bun mod prin care sa ne rezumam la Android este sistemul de operare pentru mobil cel mai asemanator cu Windows, este cel mai popular si utilizat pe scara larga.

  • Apple iPhone / iOS

Apple are o filosofie complet diferita. Se pune accentul pe un singur model de smartphone, care se doreste a fi cel mai bun dispozitiv din toate cele disponibile. Singura companie care produce dispozitive iOS este Apple si integreaza foarte bine hardware-ul si software-ul sau.

Rezultatul este un produs pe care multi il considera superior, atata timp cat sunt dispusi sa accepte limitarile: Apple permite foarte putin modificarea interfetei utilizatorului si exista, de asemenea, foarte optiuni de modificare la nivelul hardware-ului.

Unul dintre punctele forte ale iPhone este posibilitatea alegerii dintr-o mare selectie de software-uri disponibile. Acest lucru inseamna ca posibilitatile de divertisment sunt nenumarate.

Apple pastreaza iOS ca un sistem inchis, dar care ii permite sa controleze cu atentie uzabilitatea telefonului, cei care l-au creat preocupandu-se permanent sa il faca cat mai intuitive si usor de utilizat.

  • RIM BlackBerry

Aceste smarphone-uri au dominat vanzarile din America de Nord, dar acest lucru se intampla inainte de Android si iPhone. In ultimul an, vanzarile pentru modelele de BlackBerry au scazut semnificativ.

Printre principalele motive pentru care s-a intamplat acest lucru se numara si faptul ca sistemul de operare nu a tinut pasul cu multe dintre caracteristicile pe care utilizatorii le cauta la un smartphone: browser-ul sau web este lent si primitiv in comparative cu rivalii sai, iar aplicatiile disponibile utilizatorilor sunt limitate.

Totusi, BlackBerry are un avantaj sau doua. Este un telefon preferat de cei care isi doresc un smartphone cu care sa manipuleze mai usor email-urile sau mesajele text. De asemenea, sistemul de operare BlackBerry este mai sigur decat orice alt sistem de operare pentru mobil.

  • Microsoft Windows Phone

Cei care sunt mari fani Windows ar trebui sa fie fericiti stiind ca Microsoft produce o versiune a sistemului de operare si pentru telefoane. Acest sistem a fost imbratisat de gigantul producator de telefoane mobile Nokia, iar parteneriatul lor se bazeaza pe premisa de a face din acest sistem de operare unul competitiv cu rivalii sai cei mai populari. HTC si Samsung au lansat, de asemenea, telefoane Windows.

In acest moment, exista insa doar cateva dispozitive care functioneaza cu acest sistem de operare, si, prin urmare, nu exista o gama foarte larga de optiuni de design. Totusi, Microsoft ne asigura ca toate dintre acestea dispoun de un set de caracteristici destul de robust.

Nu sunt la fel de multe aplicatii disponibile pe piata pentru Windows Phone, dar numarul este in crestere.

Mai degraba, decat interfata bazata pe pictograme pe care toti rivalii au implementat-o, Microsoft a creat o interfata bazata pe dale pentru acest sistem de operare.

Compania a fost atat de impresionata de aceasta interfata, incat au facut-o parte si din Windows 8, deci cei care se bucura de un telefon cu sistemul de operare Windows Phone, beneficiaza de acelasi aspect ca si pe un calculator.

Concluzie

Desi Android este potrivit pentru incepatori si avansati deopotriva, Android ofera mai mult pentru cei carora le place sa se joace cu smartphone-ul lor decat o face iOS. iPhone-ul, pe de alta parte, este preferat, in general, de cei care isi doresc un dispozitiv care “doar functioneaza”.

BlackBerry este o optiune buna pentru cei care sunt in cautarea unei modalitati de a face schimb de email-uri atunci cand sunt pe drum, in timp ce Windows Phone ar trebui sa isi concentreze atentia asupra celor care sunt fani Microsoft.

Comment on this post